10 mar 2016

Uppdatering från valberedningen

Av webbansvarig / TAGGAR

Jag har fått in fyra intresseanmälningar, varav en som har suttit i styrelsen tidigare. Med tanke på att fyra sittande ledamöter slutar så finns det plats för fler. Min åsikt från valberedningens sida är att det är bra om så många som möjligt av oss medlemmar får inblick i styrelsens arbete och har möjlighet att sitta i styrelsen vid något tillfälle. Jag hade också gärna haft en till person i valberedningen fram över. Kontakta mig om ni är intresserade, en intresseanmälan är inte bindande. Fsk.linden@gmail.com

Lite tankar inför framtiden

Härom kvällen träffades halva styrelsen, jag (valberedningen) och en kandidat till styrelsen för att prata om uppdraget och lite om styrelsens arbete framöver. Vi hade många intressanta diskussioner och här kommer några av dem.

  • Det har varit svårt att hitta någon som vill ta på sig uppdraget som ordförande. Som det är upplagt idag är det ett tidskrävande arbete och svårt för någon som har ett heltidsjobb. En idé som även diskuterats tidigare har varit att dela upp arbetsuppgifterna mer på alla ordinarie ledamöter och suppleanter.
  • Information ut till medlemmarna hade varit effektivare med e-post eller via tex Facebook än med lappar. Styrelsen har troligen redan ca hälften av medlemmarnas e-postadresser och hade kunnat samla in återstående. Viktigt att uppdatera listan när folk flyttar och att alla medlemmar får informationen. Något för styrelsen att diskutera mer.
  • Intresset för bostadsrättsförening är ganska lågt, få kommer på årsmötena, relativt få besöker hemsidan http://www.brfkaprifolen.net/ etc. Styrelsens uppdrag är en sak men allt behöver kanske inte göras av styrelsen, tex gemensamma dagar då vi röjer på gården eller anordna gårdsloppis eller något annat kan även vanliga medlemmar dra igång. Kanske en sluten Facebook-grupp för alla medlemmar som är intresserade vore ett bra forum för att diskutera och planera gemensamma aktiviteter. Även här är det viktigt att ta bort medlemmar när de flyttar.
  • Ett välkomnspaket till alla nyinflyttade med föreningens stadgar och praktisk information.

Jag ser en tydlig nytta av både en Facebook och kanske e-postlista både med tanke på valberedningens arbete och som medlem. Så nu har jag skapat en sluten FB-sida ”Brf Kaprifolen Malmö” där jag och Johannes från styrelsen är admin, men vi delar gärna ansvaret med någon mer. Sök efter gruppen på Facebook eller kontakta mig så lägger jag till er. Fsk.linden@gmail.com.

Do you prefer information in English?

I do not know how many of  Bostadsrättsförening Kaprifolen members would prefer information in English, but it would be good to know. You can email me and I will send you a copy of this message in English. Fsk.linden@gmail.com

Ha det bra

Frida Lindén, valberedningen http://www.brfkaprifolen.net/ FB-grupp Brf Kaprifolen Malmö