31 aug 2014

En liten uppdatering

Av webbansvarig / TAGGAR

Spolningen är klar och de kom in i de flesta lägenheter. Med tanke på det senaste dygnets massiva nederbörd var det skönt att vi fick brunnen i källarnedgången på Värnhemsgatan 15 spolad. Vi har så vitt vi kan se klarat oss förhållandevis bra från vattnet. Imorgon ska vår fastighetsskötare gå runt och kolla i alla källarutrymmen om det är någonstans vi behöver torka upp. Det är dock viktigt att man själv kollar sitt källarförråd.

De flesta har fått sparstrålsamlare installerade på sina kranar. Har man inte fått det beror det antingen på att munstycket var fastkalkat eller att man har en designkran. Sparstrålsamlaren sparar vatten och energi utan att tryck- och sköljegenskaper påverkas. Bra för miljön såväl som för föreningens ekonomi.

Arbetet med värmesystemet och ventilationen fortskrider. Det beräknas vara klart innan årets slut. Tyvärr hade inte alla med stamventiler i sina källarförråd lämnat in nyckel och gjort det framkomligt vilket medför en hel del extrakostnader för föreningen. Vi vill återigen påminna om att det är otroligt viktigt att man ser till att lämna in en nyckel så att de som arbetar i fastighetern kan komma in och byta termostater och ventllationsdelar. Vi måste gemensamt ta ansvar för att arbetet blir så smidigt, och därmed billigt, som möjligt.

Slutligen, föreningen har omvandlat en av sina hyresrätter till bostadsrätt och sålt denna. Vi har nu 9 hyresrätter kvar.

Styrelsen