Que3

Que

Vi är många som har upptäckt en av Värnhems och Malmös trevligaste restaurang - Quê. Man kan komma hit och ha det trevligt med sina vänner eller bara sitta i lugn och ro och anvnjuta en smakupplevelse.

Quê är en modern vietnamesisk restaurang. Här i Sverige ser man ofta vietnamesisk mat som enkel lunchmat, men jag vill skapa en mer exklusiv vietnamesisk restaurang. Vi kommer att arbeta med lokala säsongsanpassade råvaror och asiatiska smaker. Vi ska odla en del själva, så vi undviker import. Så jag vill kombinera det svenska köket med det vietnamesiska, säger Quan Pham.

– Eftersom jag har min bakgrund inom fine dining och molekylär matlagning så vill jag tillföra det till den vietnamesiska maten. Man äter inte bara med gommen, utan även med ögonen.

Det kommer att finnas två sorts menyer. Den lilla kommer att innehålla 8–10 smakkombinationer, medan den stora ska hålla 14–16 smakkombinationer.

– Ofta får man en meny med åtta rätter som kommer in efter varandra. Jag kommer att minska på serveringen och satsa på att gästerna får in 2–3 olika smakkombinationer åt gången och att man får dela dem med varandra.

Quan Pham har jobbat på fine dining-restaurangen Gastro i Helsingborg i sex år och innan dess har han arbetat i England, Australien och Nya Zeeland. 2014 blev han uttagen till tv-programmet ”Köksmästarna” i Kanal 5 där han bland annat tävlade mot Titti Qvarnström från Bloom in the Park i Malmö och Daniel Müllern från Villa Strandvägen i Ystad.